La cuina catalana és un reflex dels seus paisatges i les seves gents. És una cuina mediterrània de litoral i una cuina de terra endins, de tros i de pagès, una cuina de muntanya i una de ciutat, una cuina obrera i industrial.
La cuina catalana és un reflex dels seus paisatges i les seves gents. És una cuina mediterrània de litoral i una cuina de terra endins, de tros i de pagès, una cuina de muntanya i una de ciutat, una cuina obrera i industrial. Totes conflueixen i conformen la riquesa de la cuina catalana. I és això el que es pretén mostrar amb aquest llibre, tot un un recorregut per la memòria culinària de Catalunya.
Xesco Bueno afegeix petits apunts biogràfics en aquest recorregut per la memòria i la geografia del país on ha crescut, per les seves cuines i per les persones que la representen. Aquesta cuina del sofregit i l'escalivada, de la cassola i el caliu, del rostit i del mà de morter es divideix en 13 apartats:
- De l'hort al plat
- De cullera i escudella
- Ca l'afartapobres
- Carreters i traginers
- De festa major
- Cuina obrera, industrial i suburbana
- Per a dies de carn
- Mar i muntanya
- Colls i punys
- De pescadors, de barca i de litoral
- Per a dies d'abstinència
- Llepolies i llaminadures
- Begudes i licors.
Amb pròleg de Toni Massanés, director de Fundació Alícia, i fotografies de Marian Montoro i José Luis Sánchez.
Colección
Libros Ilustrados/ Prácticos
Código
2645026
I.S.B.N.
978-84-18473-65-4
Publicación 28/10/2021
Clasificación IBIC
WBN
Formato
Papel
Páginas
256
Colección
Libros Ilustrados/ Prácticos
Código
2600262
I.S.B.N.
978-84-18882-28-9
Publicación 28/10/2021
Clasificación IBIC
WBN
Formato
PDF
Colección
Libros Ilustrados/ Prácticos
Código
2600248
I.S.B.N.
978-84-18882-14-2
Publicación 28/10/2021
Clasificación IBIC
WBN
Formato
ePub
Autor
Francisco Bueno Calderón de la Barca
Xesco Bueno (Barcelona, 1968) es cocinero y entusiasta de los libros antiguos de cocina. Dirige la cocina del restaurante Ca l'Esteve (Castellbisbal, Barcelona) e imparte cursos de cocina en varias escuelas de gastronomía.
Borda los arroces y así se refleja en la carta de su restaurante. Con Larousse Editorial ha publicado «Escuela de arroz» (2017), «Cocinamos a 4 manos» y «Cuinem a 4 mans» (2018 y 2025), «Cuina catalana oblidada del que encara es cou i es menja» (2021) y «La cuina dels altres catalans» (2023).